Olasz étterem a téli Budapesten
Reggel még hófúvás volt, délre tisztult az idő, de egy cseppet sem volt
mediterrán a klíma. A zimankós téli idő ellenére egy olasz étterembe tértünk be ebédelni.
Kevesen voltak az erősen behavazott belvárosban, és kevesen voltunk a Via Lunában is.
A többi vendég távolabb húzódott az ablakoktól, amelyek nem bírták teljesen útját állni
a kinti hidegnek, de mi úgy telepedtünk le, hogy azért ki lehessen látni a havas, jeges külvilágba.
A kellemes berendezés és a barátságos személyzet segít felengedni
az átfázott vendégnek. És persze a finom olasz borok is, melyeket kortyolgatni van szerencsénk.
Útitársnőm pizzát választott (capricciosa 1790 Ft), én pasztára vágytam
és spagettit kértem, sugo gamberetti con aglio olio peperoncinóval (490 + 1.390 Ft),
azaz fokhagymás-csípős szósz olívaolajban pirított rákokkal. Régebben azon kevés helyek
között tartottam számon a Via Lunát, ahol érdemes pizzát enni, útitársnőm most is finomnak
találja a jól dekorált tésztát. Én is meg vagyok elégedve az elém került pastával.
A finom ételektől, italoktól és kávéktól egy kissé mediterrán kedvünk
kerekedett, furcsa volt ismét kilépni a szokatlanul hideg és havas belvárosi utcácskába.
Csatlakozások:
• A ház saját oldala: www.vialuna.hu
|